Het begin van het begin 

Het begon toen een niet bekende schrijfster J.K. Rowling een boek had geschreven en het wou inzenden maar dat niemand het wou lezen en dus werd het niet tot een echt boek gebracht. Ze had het nog eens geprobeerd en tot haar verbazing lukte het dan wel. Toen het boek in de winkel lag werd een groot succes er waren veel kopers en dat bracht tot veel fans. Ze begon dan weer met schrijven met het tweede Harry Potter boek.

 

De boeken en de films

Er bestaan zeven boeken waarvan er acht films zijn, want het laatste boek is in twee delen verfilmd. Het eerste boek is Harry Potter en de Steen der Wijzen dat boek is uitgekomen in het jaar 1997. Het tweede boek noemt Harry Potter en de Geheime Kamer die is uitgekomen in 1998. De derde is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban dit boek is van het jaar 1999. De volgende is Harry Potter en de Vuurbeker die is dan weer uitgekomen in het jaar 2000. Daarna volgt het boek Harry Potter en de Orde van de Feniks uit het jaar 2003. Het zesde boek noemt Harry Potter en de Halfbloed Prins die is van 2005. De laatste is Harry Potter en de Relieken van de Dood uit het jaar 2007.

De extra boeken

Ze heeft ook 3 extra boeken gemaakt die noemen Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden uit 2001, dat boek is een verplicht studieboek van de school Zweinstein van het vak Verzorging van Fabeldieren. Het tweede extra boek Zwerkbal Door de Eeuwen Heen dat boek is ook uit het jaar 2001, dat gaat over de sport op Zweinstein genaamd zwerkbal. Het laatste extra boek is De Vertelsels van Baker de Bard uit het jaar 2008, dat is een sprookjesboek voor heksen en tovenaars.

 

De acteurs

De bekendste is natuurlijk Harry Potter, zijn echte naam is Daniel Radcliffe. Zijn vrienden, Ron Wemel en Hermelien Griffel zijn ook bekend als Rupert Grint en Emma Watson.

 

Het theaterstuk

Harry Potter en het Vervloekte Kind is het theaterstuk dat voor het laatst is uitgebracht. Het is al verschenen in een boek maar wel in het Engels op 31 juli 2016 het boek word vertaald 19 november 2016.

Tentoonstelling in Brussel

Van 30 juni tot 6 november werd er een tentoonstelling georganiseerd waar je alle voorwerpen en kleren kunt bewonderen die in de films hebben afgespeeld. De tentoonstelling ging op veel plaatsen door.